Terug naar de startpagina. Oude Raadhuis met torentje en bordes uit 1806. werd als raadhuis tot 1963 en sinds 1990 gebruikt als huisvesting voor de Heemkundekring en VVV. Heilige Luciakerk, neogotische kerk uit 1859 gebouwd door H.J. van Tulder. Brits militaire begraafplaats en laatste rustplaats voor 665 Britse 
		militairen Televisietoren Mierlo is een 105 meter hoge zendmast uit 1957. Kasteelboerderij aan de Kasteelweg uit omstreeks 1700 behoorde oorspronkelijk
 bij Kasteel Mierlo. De huidige standerdmolen zou gebouwd zijn in 1640 en stond op het hei-eind. In 1858-1860 werd de molen overgeplaatst naar de dorpskern van Mierlo. Patronaatsgebouw uit 1914, het familiewapen bevindt zich boven de ingang.
        Kasteel Myerle, informatie Lettertype verkleinen    Lettertype herstellen     Lettertype vergroten    

 Uitslag Mierlo puzzel 2020, anders dan anders!

De prijswinnaars van de puzzel met hun net verworven prijzen.
Jolanda en Hans van Dijk met het levensmiddelenpakket gesponsord door Plus van Doornmalen.
Geflankeerd door Hans Klink en Hans Verhees van HKMyerle.
(c)foto Harrie van der Sanden

Winnaars Mierlo puzzel 2020
Bij de winnaars werd de prijs aan huis bezorgd
op woensdagmiddag 20 januari.
(c)foto's Harrie van der Sanden

De uitdaging die de Mierlo puzzel 2020 bood, werd door veel puzzelaars opgepakt. In de laatste dagen van het jaar en het begin van het nieuwe jaar werd de lockdownperiode gebruikt om te speuren naar de juiste antwoorden.

logo Mierlo puzzel
Gelukkig mocht er wel gewandeld en gefietst worden, want dat was dit jaar in de puzzel nodig. De route rondom het Wolfsven moest verkend worden om de lengte daarvan vast te stellen en ook werd er gezocht naar de afbeeldingen die bij vraag 16 stonden, want welke stonden bij elkaar in de buurt? Veel energie werd gestoken in het Mierloos mondkapje. Er stonden maar liefst 17 fragmenten uit logo’s op afgebeeld. Het zoeken daarvan viel volgens de deelnemers nog niet mee. Toch zijn er veel in geslaagd ze allemaal te vinden.

Er is met veel plezier gepuzzeld en er zijn aanzienlijk meer oplossingen ingezonden dan vorig jaar. Naast de vaste groep deelnemers mocht de organisatie antwoorden van verschillende nieuwe puzzelaars ontvangen.

De organisatie ontving veel reacties van deelnemers zeker nu de uitslagavond niet door kon gaan op de gebruikelijke manier.  Van een puzzelaar hoorden we: Met die logo’s op het mondkapje zijn we wel een hele tijd bezig geweest. Het hele gezin zocht mee. Via internet hebben we van allerlei bedrijven uit Mierlo, ’t Hout en Brandevoort het logo opgezocht en geprint. Een groot aantal vonden we vrij snel, maar voor andere was het echt gepuzzel. Onze zoon belde op een bepaald moment op en zei: “pap, stop maar met zoeken, ik fiets net op het fietspad langs het spoor bij het kaasboerderijke op Kranenbroek en zie die vogels op hun bord staan”.  

Een ander liet weten: Ik verzamel altijd krantenberichten over Mierlo en daar heb ik weer veel aan gehad. Ik ben nu alweer begonnen met het uitknippen. En ook hoorden we: We puzzelen altijd met z’n allen. Ik haal dan bij de Plus een aantal Mierlose Kranten en dan halen we daar de puzzel uit. We verdelen de vragen onder elkaar en bespreken dan later wat we gevonden hebben. Zo komen we er altijd wel weer uit. Die wist ook nog te vertellen: Ik heb met de hond veel door het dorp gelopen op zoek naar de letters “de” van het mondkapje. Ik kon ze niet gevonden krijgen, tot ik ze ineens zag staan bij Den Heuvel. En dat is ook nog eens vlak bij huis.

Ook nieuwe deelnemers lieten van zicht horen: Het was de eerste keer dat ik meedeed met de puzzel, en het was erg leuk zoveel feitjes over "ons" Mierlo te leren bij het opzoeken van de antwoorden. En: Het was m'n eerste keer en ik vond het erg leuk om mee te doen. Jullie dankjewel voor de pittige puzzel!

Dat de puzzel leidt tot gebruik van verschillende middelen en tot inzicht blijkt uit: Gelukkig heb ik een app op mijn telefoon die registreert welke afstand ik gelopen heb, anders had ik nooit geweten wat de omtrek van het Wolfsven was. Eigenlijk is dat terrein veel groter dan ik dacht te weten. En ook: “Op de fiets op zoek naar de afbeeldingen die we moesten koppelen. Enkele wist ik zeker te staan, maar voor andere heb ik zowel op de fiets als via Streetview de nodige tijd moeten besteden. Ik zag dat de oude boerderij op de Weijer vrijwel helemaal is afgebroken. Dat had ik niet eerder gezien en dat is best wel jammer. Wordt die weer herbouwd in oude staat?”

Dat je niet alles hoeft te weten en ook mag gokken bij een aantal vragen is ook duidelijk, want we hoorden: Ik heb met veel plezier de puzzel gemaakt. De moeilijkste vragen waren voor mij (te) moeilijk. Ik kreeg er nergens iets over gevonden. Uren zoeken op internet zonder resultaat 😊, dus moeten gokken. Ik wil iedereen van de organisatie van de puzzel bedanken. Ik heb me mede door deze puzzel gedurende de kerstvakantie en Corona niet verveeld.

uitslagavond afgelast
Alle antwoorden zijn nagekeken, helaas konden de resultaten niet op de uitslagavond in het Oude Raadhuis bekend gemaakt worden. De regels rondom de pandemie stonden dat niet toe. Daarom zijn leden van de werkgroep aan huis gegaan van de winnaars van de puzzel. Twee inzenders, Jolanda en Hans van Dijk en Riky en Toon Romonesco, hadden alle antwoorden juist ingestuurd. De inzendingen van Mien van de Goor, Bea Theeuwen en de combinatie Ria van de Waterbeemd en Rien Romonesco, bevatten slechts 1 foutief antwoord. Een heel mooie score. Op woensdag 20 januari zijn die winnaars thuis bezocht en werden de prijzen aan hen uitgereikt.

sponsoren Mierlo puzzel 2020
De sponsoren van de Mierlo puzzel 2020

De overige prijzen die ook beschikbaar zijn gesteld door de sponsoren van de Mierlo puzzel, zijn verloot onder de overige inzenders en deze worden op afspraak thuis bezorgd. Dit zal gebeuren na 9 februari, afhankelijk van de regelgeving rondom de corona pandemie.

Deze prijzen zijn gewonnen door:
Francien van der Linden
Daniëlle Louwers
Marieke Dreesen
Franka van der Vorst
Christ van den Acker

Alle deelnemers aan de puzzel bedankt voor je deelname en hierbij uitgenodigd om je te gaan voorbereiden op de 10e editie van de Mierlo puzzel. Deze uitnodiging geldt ook voor iedereen die er niet toe gekomen is de antwoorden in te zenden, dus op naar de Mierlo puzzel 2021!





De antwoorden van de puzzel 2020 vindt je hier.

Als je de puzzel nog wilt inzien kan dat via Heemkundepuzzel 2020

Hieronder tref je nog een aantal foto's aan van de bezoekjes aan de prijswinnaars op 20 januari. Als je op een foto klikt krijg je een grotere weergave.


Ontwerp: Beeldmerk 
	ViziVormViziVorm | Realisatie: Bullit beeldmerk Apart InternetApart Internet | Webmaster: Hans Verhees