Terug naar de startpagina. Oude Raadhuis met torentje en bordes uit 1806. werd als raadhuis tot 1963 en sinds 1990 gebruikt als huisvesting voor de Heemkundekring en VVV. Heilige Luciakerk, neogotische kerk uit 1859 gebouwd door H.J. van Tulder. Brits militaire begraafplaats en laatste rustplaats voor 665 Britse 
		militairen Televisietoren Mierlo is een 105 meter hoge zendmast uit 1957. Kasteelboerderij aan de Kasteelweg uit omstreeks 1700 behoorde oorspronkelijk
 bij Kasteel Mierlo. De huidige standerdmolen zou gebouwd zijn in 1640 en stond op het hei-eind. In 1858-1860 werd de molen overgeplaatst naar de dorpskern van Mierlo. Patronaatsgebouw uit 1914, het familiewapen bevindt zich boven de ingang.
        Kasteel Myerle, informatie


Lettertype verkleinen     Lettertype herstellen     Lettertype vergroten    
Werkgroep Geschiedenis

In de afgelopen jaren werd met name onderzoek gedaan naar voormalige en bestaande Mierlose ondernemingen. Over dit onderwerp werden afgelopen jaar twee lezingen gehouden door leden van de werkgroep. Eén lezing over textielfabriek De Haes Holland, de andere lezing gaf een breed beeld van de bedrijvigheid in Mierlo de afgelopen 150 jaar. Deze onderzoeken gaan door.
Behalve onderzoek naar de Milo voor de presentatie van januari 2013 is de werkgroep momenteel bezig met het voorbereiden van een lezing over de geschiedenis van het Eindhovens Kanaal. Er is nog werk genoeg, wie helpt? Onze werkgroep stelt geen eisen aan leeftijd en ervaring. Het enige wat wij vragen is interesse in de geschiedenis van Mierlo, de rest komt vanzelf.

Contactpersoon:

Werkgroep Geschiedenis
Theo de Groof
Mail Theo via het contactformulierUitnodiging

Schipjagen kwam vroeger langs het Eindhovens kanaal ook voor.Ontwerp: Beeldmerk 
	ViziVormViziVorm | Realisatie: Bullit beeldmerk Apart InternetApart Internet | Webmaster: Hans Verhees