Home Oude Raadhuis met torentje en bordes uit 1806, werd als raadhuis tot 1963 en sinds 1990 gebruikt als huisvesting voor de Heemkundekring en VVV. Heilige Luciakerk, neogotische kerk uit 1859 gebouwd door H.J. van Tulder. Brits militaire begraafplaats en laatste rustplaats voor 665 Britse 
		militairen Televisietoren Mierlo is een 105 meter hoge zendmast uit 1957. Kasteelboerderij aan de Kasteelweg uit omstreeks 1700 behoorde oorspronkelijk
 bij Kasteel Mierlo. De huidige standerdmolen zou gebouwd zijn in 1640 en stond op het hei-eind. In 1858-1860 werd de molen overgeplaatst naar de dorpskern van Mierlo. Patronaatsgebouw uit 1914, het familiewapen bevindt zich boven de ingang.


Lettertype verkleinen     Lettertype herstellen     Lettertype vergroten    
Werkgroep Tentoonstellingen:

De tentoonstellingen van heemkundekring Myerle worden verzorgd door deze werkgroep, meestal in ons heemhuis, "Het Oude Raadhuis", maar ook soms in samenwerking met de bibliotheek of andere locaties.
Er ontstaat een idee voor een bepaald onderwerp of thema en wordt dan uitgewerkt door de werkgroep. Dan is het natuurlijk zaak om de betreffende voorwerpen bij elkaar te krijgen.
Dat kan door materiaal uit onze eigen vereniging te gebruiken zoals foto's, boeken, kaarten of archeologische vondsten enz. Maar ook door spulletjes van onze eigen leden te lenen.

We proberen de tentoonstellingen zoveel mogelijk gelijk te laten lopen met de open winkeldagen. En we hebben natuurlijk onze vaste tentoonstelling, waar u van harte welkom bent, elke donderdagavond van 20:00u t/m 22:00 u.


Voorjaar expositie
De tentoonstelling zal worden ingericht op de eerste verdieping van het Oude Raadhuis Dorpsstraat 134 en zal een aantal weken te bezichtigen zijn. Het onderwerp voor de expositie zal gericht zijn op oude kinderboeken. Echte nostalgie dus, wie kent er nog de Zandmannetjes, Arendsoog, Pinkeltje, Mariska de circusprinses enz. We hebben ook een beroep gedaan op onze leden, met de vraag wat zij nog allemaal hadden liggen over dit onderwerp. Het aanbod is groot en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. We hebben ook nog enkele boeken geschonken gekregen voor in onze bibliotheek.

Na de tentoonstelling in april/mei van oude Jeugdboeken, zijn nu de vitrines onder andere gevuld met:
Religieuze voorwerpen, oude taal en reken methodes en gezondheidszorg in Mierlo.
Op de beneden verdieping een doorlopende tentoonstelling van archeologische voorwerpen, die regelmatig worden gewisseld.
Contactpersoon:

Werkgroep Tentoonstellingen
Marij Damen
marijdamen@hotmail.comTentoonstelling 2009
Tentoonstelling 2009


Ontwerp: Beeldmerk 
	ViziVormViziVorm | Realisatie: Bullit beeldmerk Apart InternetApart Internet