Terug naar de startpagina. Oude Raadhuis met torentje en bordes uit 1806. werd als raadhuis tot 1963 en sinds 1990 gebruikt als huisvesting voor de Heemkundekring en VVV. Heilige Luciakerk, neogotische kerk uit 1859 gebouwd door H.J. van Tulder. Brits militaire begraafplaats en laatste rustplaats voor 665 Britse 
		militairen Televisietoren Mierlo is een 105 meter hoge zendmast uit 1957. Kasteelboerderij aan de Kasteelweg uit omstreeks 1700 behoorde oorspronkelijk
 bij Kasteel Mierlo. De huidige standerdmolen zou gebouwd zijn in 1640 en stond op het hei-eind. In 1858-1860 werd de molen overgeplaatst naar de dorpskern van Mierlo. Patronaatsgebouw uit 1914, het familiewapen bevindt zich boven de ingang.
        Kasteel Myerle, informatie Lettertype verkleinen    Lettertype herstellen     Lettertype vergroten    

Boeiende en interessante bekendmaking van de Mierlo puzzel


Veel van de prijswinnars bij elkaar aan het einde van de uitslagavond
(c)foto Harrie van der Sanden


De Mierlo puzzel 2019 zoals die eind december in de Mierlose Krant en op de website van Heemkundekring Myerle verscheen, leek wat meer problemen voor de puzzelaars op te leveren dan de voorgaande edities.

Als dit tenminste afgelezen kan worden van de hoeveelheid ontvangen oplossingen. Dit was minder dan het vorige jaar. Daar staat tegenover dat de puzzelaars die de oplossing hebben ingestuurd dit met een zeer goed resultaat hebben gedaan. Niemand had alle antwoorden helemaal juist, maar met een gemiddelde score van bij 90 % juiste antwoorden lagen de inzendingen dicht bij elkaar. Dit alles wist Hans Verhees van Heemkundekring Myerle op de uitslagavond van donderdag 16 januari in het Oude Raadhuis te melden.

Vraag en antwoorduurtje

Op deze avond werden de antwoorden op de vragen besproken en werd ook gedeeld hoe die antwoorden te vinden waren. Naast de kranten bleek het internet een belangrijke bron van informatie. Vooral de vele artikelen op de website van de heemkundekring bleken veel antwoorden prijs te geven. Vanuit de aanwezigen was er veel waardering voor de vragen waarbij de puzzelaar erop uit moest trekken. Of het nu ging over het zoeken waar de bijzondere schoorstenen staan, hoeveel gelijkvloerse kruisingen er in een fietsroute zitten of een detail van een beeld in de H. Lucia kerk beschrijven, de deelnemers gaven aan die vragen zeer op prijs te stellen. Nadat de antwoorden waren doorgesproken kon de uitslag bekend gemaakt worden en werden de prijzen die beschikbaar gesteld zijn door de sponsoren van de Mierlo puzzel uitgereikt.

De eerste prijs van voor mevrouw Mien van de Goor die slechts een vraag niet juist had. Het levensmiddelenpakket van Plus Supermarkt van Doornmalen viel haar ten deel. De tweede prijs, waaraan verbonden was een lekkernijen pakket van Natuurlijk van der Leest, werd gewonnen door Ria van de Waterbeemd en Rien Romonesco. De derde prijs, een mooie waardebon van Hubo Mierlo, was voor Hans van Dijk. De prijzen beschikbaar gesteld door Bruna, Eigenwijzz, de Bottelarij en Samen bij Ellen werden via loting verdeeld onder de overige inzenders van de puzzel, onder het motto meedoen is belangrijker dan alles goed hebben. Iedere inzending maakte zodoende kans op een mooie prijs.

Trouw Zaal Kwis

De uitslagavond kende een vervolg in de vorm van de inmiddels bekende Trouw Zaal Kwis, een soort van pubquiz genoemd naar de betreffende zaal in het oude Raadhuis. Dit was weer een gezellige bezigheid waarbij de prijzen beschikbaar gesteld door Intertoys Mierlo in goede aarde vielen. De Mierlo puzzel 2019 werd zodoende in een prima sfeer afgesloten waarbij de presentator van de avond iedereen opriep vanaf nu het nieuws over Mierlo, Mierlo-Hout en Brandevoort weer goed in de gaten te houden, zodat de basis voor de Mierlo puzzel 2020 daarmee gelegd kan worden. Voor iedereen die mee gepuzzeld heeft maar niet heeft ingezonden hierbij de juiste antwoorden. Als u de puzzel nog wilt inzien dan kan dat via de website van Heemkundekring Myerle.

(c)foto Harrie van der Sanden

 

 

 

 

met dank aan de sponsoren: 


De antwoorden van de puzzel 2019 vindt u hier.

Als u de puzzel nog wilt inzien kan dat via Heemkundepuzzel 2019


 


Ontwerp: Beeldmerk 
	ViziVormViziVorm | Realisatie: Bullit beeldmerk Apart InternetApart Internet | Webmaster: Hans Verhees