Terug naar de startpagina. Oude Raadhuis met torentje en bordes uit 1806. werd als raadhuis tot 1963 en sinds 1990 gebruikt als huisvesting voor de Heemkundekring en VVV. Heilige Luciakerk, neogotische kerk uit 1859 gebouwd door H.J. van Tulder. Brits militaire begraafplaats en laatste rustplaats voor 665 Britse 
		militairen Televisietoren Mierlo is een 105 meter hoge zendmast uit 1957. Kasteelboerderij aan de Kasteelweg uit omstreeks 1700 behoorde oorspronkelijk
 bij Kasteel Mierlo. De huidige standerdmolen zou gebouwd zijn in 1640 en stond op het hei-eind. In 1858-1860 werd de molen overgeplaatst naar de dorpskern van Mierlo. Patronaatsgebouw uit 1914, het familiewapen bevindt zich boven de ingang.
        Kasteel Myerle, informatie Lettertype verkleinen    Lettertype herstellen     Lettertype vergroten    

Mierlo puzzel 2018 : "keiveul tijd, maar wel mooi werk"


Veel van de prijswinnars bij elkaar aan het einde van de uitslagavond


Op 17 januari werd in het Oude Raadshuis door Heemkundekring Myerle, in samenwerking met de Mierlose Krant, de uitslagavond van de Mierlo puzzel 2018 gehouden. De puzzel stond in de kerstuitgave van de krant en op de website van de Heemkundekring. Velen hebben weer een poging gedaan om de antwoorden op de vragen bij elkaar te zoeken en de echte doorzetters en volhardende puzzelaars hebben voldoende energie gehad om de antwoorden in te sturen, zo drukte Theo de Groof, voorzitter van HKM het in zijn slotwoord uit. Hij benadrukte dat de olympische gedachte voor de Mierlo puzzel op gaat, het meedoen is belangrijker dan het behalen van de hoogste score. Hij riep dan ook de twijfelaars op om aan de puzzel 2019 mee te doen en hun oplossing in te zenden. Dat dat loont bleek ook weer op deze avond, door de bijdrage van de sponsoren van de Mierlo puzzel, konden naast de prijzen voor de winnaars, veel aanwezigen worden verrast met een prijs via de loterij. 

Op de uitslagavond waren vrijwel alle inzenders aanwezig naast een aantal andere belangstellenden. De uitslagavond bestond uit 3 onderdelen. In het eerste deel besprak Hans Verhees de (juiste) antwoorden op de vragen en lichtte hij aan de hand van een presentatie de antwoorden toe. In de zaal werd ook gedeeld hoe men de antwoorden had gevonden, zodat er ook nog wat geleerd werd. Na de pauze was er een soort van pubquiz, voor deze gelegenheid omgedoopt tot 'trouwzaal-quiz'. De aanwezigen werden in groepje uitgedaagd om foto's van activiteiten in 2018 te herkennen, bevraagd op hun parate kennis over gebeurtenissen in Mierlo e.o.  in 2018 en mochten zich stuk bijten op muziekfragmenten. In een gezellige sfeer werd er volop gepoogd om er het beste van te maken. Uiteindelijk werd er één groep de winnaar, alle leden van die groep  kregen een fraaie prijs uitgereikt, beschikbaar gesteld door Intertoys Mierlo.

 

 

 

 

 

met dank aan de sponsoren: 

Maar liefst 4 inzenders hadden alle antwoorden goed. Dat is in de geschiedenis van de Mierlo puzzel nog niet eerder voorgekomen. De winnaars kregen allemaal een mooie prijs en daarna werden er nog een aantal prijzen verloot. De deelnemers gaven aan dat het oplossen van de puzzel veel tijd kost, één van hen drukte het zo uit: "het kost keiveul tijd, maar het is mooi werk, leuk en leerzaam en de uitslagavond is ook nog eens gezellig. Ik doe volgend jaar zeker weer mee!" Heemkundekring Myerle nodigt nu al iedereen daartoe uit en bedankt alle deelnemers aan de Mierlo puzzel 2018. Ook dank aan de sponsoren: de Mierlose Krant, Plus Van Doornmalen, Multimate Bouwmarkt Mierlo, Eigenwijzz Bloemen & meer, Natuurlijk Van der Leest, Intertoys, de Bottelarij, Bruna en Samen bij Ellen (voorheen: To Get Here), want zonder deze sponsoren is de Mierlo puzzel niet mogelijk.
Het vaststellen van de uitslag van de 'trouwzaal quiz'.

De prestatie uitslag!

De antwoorden van de puzzel 2018 vindt u hier.

Als u de puzzel nog wilt inzien kan dat via onderstaande link:

Heemkundepuzzel 2018

In dit filmpje vindt u de oplossing van de Mierlo Puzzel 2018.

 


Ontwerp: Beeldmerk 
	ViziVormViziVorm | Realisatie: Bullit beeldmerk Apart InternetApart Internet | Webmaster: Hans Verhees