Terug naar de startpagina. Oude Raadhuis met torentje en bordes uit 1806. werd als raadhuis tot 1963 en sinds 1990 gebruikt als huisvesting voor de Heemkundekring en VVV. Heilige Luciakerk, neogotische kerk uit 1859 gebouwd door H.J. van Tulder. Brits militaire begraafplaats en laatste rustplaats voor 665 Britse 
		militairen Televisietoren Mierlo is een 105 meter hoge zendmast uit 1957. Kasteelboerderij aan de Kasteelweg uit omstreeks 1700 behoorde oorspronkelijk
 bij Kasteel Mierlo. De huidige standerdmolen zou gebouwd zijn in 1640 en stond op het hei-eind. In 1858-1860 werd de molen overgeplaatst naar de dorpskern van Mierlo. Patronaatsgebouw uit 1914, het familiewapen bevindt zich boven de ingang.
        Kasteel Myerle, informatie Lettertype verkleinen    Lettertype herstellen     Lettertype vergroten    

Mierlo puzzel 2015   uitslag


Van links naar rechts:
Franka van de Vorst, Toon Romonesco, H. van Stevendaal, Riky Romonesco, Marianne Janssen, Jeffrey Verberne,
Hans Gruijters, Cor en Tiny van Eemeren


Op donderdag 21 januari 2016 werd de uitslag avond van de Mierlo puzzel 2015 gehouden in het Oude Raadhuis. Een groot aantal van de puzzelaars was gekomen om de juiste antwoorden te horen en natuurlijk om te vernemen wat de uitslag was. Na een welkom door de voorzitter werden de puzzel in het algemeen en alle afzonderlijke vragen doorgesproken en de antwoorden toegelicht. Verder op deze pagina kunt u de antwoorden bekijken in een filmpje. Van alle vragen werd aangegeven hoeveel inzenders het juiste antwoord hadden ingevuld. Daarbij bleek dat er vier vragen waren die iedereen goed had. Er was ook enkele vragen die vrij moeilijk waren. De conclusie was dat de puzzel 2015 wat makkelijker was dan die van 2014. Hierdoor waren de scores ook wat beter dan vorig jaar, hoewel er net als vorig jaar slechts 1 inzender was die alle antwoorden juist had weten te vinden. De puzzelvraag aan het einde van de puzzel, waarbij uit 12 termen er telkens vier bijelkaar gezocht moesten worden en die dan ook nog met een woord aan elkaar verbonden waren, werd als moeilijkste vraag bestempeld, hoewel veel inzenders wel de juiste termen bij elkaar hadden weten te vinden, maar die niet aan elkaar gekoppeld hadden met een verbindende term. Zo was het antwoord: Eline, Sharon, Loes en kersen fout en "Kersenkoningin met gevolg" goed.

Na de bespreking van de puzzel was het moment aangebroken voor de prijsuitreiking. Er was een duidelijke winnaar, want alleen Tiny en Cor van Eemeren hadden alle antwoorden goed. Verder waren er maar liefst 4 derde prijswinnaars. En omdat er ook nog enkele prijzen verloot werden onder de aanwezige inzenders had de voorzitter het nog even druk met het uitreiken van alle prijzen.

De inleider besteedde ook nog even aandacht aan de vraag waarom mensen graag puzzelen. Er werden enkele min of meer wetenschappelijke oorzaken aan gekoppeld, maar de eindconclusie is toch eigenlijk dat puzzelen met name leuk is en goed is voor het onderhoud van het brein. In een filmpje werd getoond dat zelfs dieren puzzels weten op te lossen. U kunt het fimpje bekijken onder de dia met de sponsoren. Daarom wordt iederen weer uitgenodigd om mee te doen aan de Mierlo puzzel 2016. Zet het maar vast in de agenda. Tussen Kerst en Nieuw puzzelen geblazen!

>

 

 

met dank aan de sponsoren: 

De prijzen werden gewonnen door:

1e prijs : Tiny en Cor van Eemeren; 0 fout, 30,5 punten
             (levensmiddelen pakket van Plus Hans van Aerle)
2e prijs : Jeffrey Verberne; 30 punten
             (cadeaubon van Multimate Bouwmarkt van Gogh)
3e prijs : Riky en Toon Romonescor; 28,5 punten
            (cadeaubon van Jules Bloemenhuis)
             H. van Stevendaal; 28,5 punten
             (2 flessen 'Mierlose' wijn van de Bottelarij)
             Marianne Janssen; 28,5 punten
             (cadeaubon van To Get Here // Marein Organising)
             Franka van de Vorst-Renders; 28,5 punten
             (cadeaubon van Vesta Sieraden)Theo de Groof rijkt de eerste prijs uit.

De puzzelkraai weet een oplossing te vinden!


Als u de puzzel nog wilt inzien kan dat via onderstaande link:

Heemkundepuzzel 2015

In dit filmpje vindt u de oplossing van de Mierlo Puzzel 2015.

 


Ontwerp: Beeldmerk 
	ViziVormViziVorm | Realisatie: Bullit beeldmerk Apart InternetApart Internet | Webmaster: Hans Verhees