Terug naar de startpagina. Oude Raadhuis met torentje en bordes uit 1806. werd als raadhuis tot 1963 en sinds 1990 gebruikt als huisvesting voor de Heemkundekring en VVV. Heilige Luciakerk, neogotische kerk uit 1859 gebouwd door H.J. van Tulder. Brits militaire begraafplaats en laatste rustplaats voor 665 Britse 
		militairen Televisietoren Mierlo is een 105 meter hoge zendmast uit 1957. Kasteelboerderij aan de Kasteelweg uit omstreeks 1700 behoorde oorspronkelijk
 bij Kasteel Mierlo. De huidige standerdmolen zou gebouwd zijn in 1640 en stond op het hei-eind. In 1858-1860 werd de molen overgeplaatst naar de dorpskern van Mierlo. Patronaatsgebouw uit 1914, het familiewapen bevindt zich boven de ingang.
        Kasteel Myerle, informatie Lettertype verkleinen    Lettertype herstellen     Lettertype vergroten    

Heemkundepuzzel 2014


Van links naar rechts:
Toon en Riky Romonesco, Marieke van de Konijnenberg, Jeffrey Verberne, Tiny en Cor van Eemeren en Mien van de Goor


Op donderdag 22 januari 2015 werd de uitslag avond van de puzzel 2014 gehouden in het Oude Raadhuis. Een aantal van de puzzelaars was gekomen om de juiste antwoorden te horen, te becommentariëren en natuurlijk om als het even kon een prijsje in ontvangst te nemen. Na een welkom door de voorzitter werden alle vragen doorgesproken en de antwoorden toegelicht. Van alle vragen werd aangegeven hoeveel inzenders het juiste antwoord hadden ingevuld. Daarbij bleek dat er één vraag was die iedereen goed had (de vraag over het bijzondere rode gebouw op Luchen). Er was ook één vraag die erg slecht gemaakt was. Slechts één inzender had het juiste antwoord gevonden op de vraag wat een Mierlonoom was. De definitie die Toon Beks aan dit begrip had gegeven in het kader van de dreingende fusie bleek moeilijk te vinden te zijn. De aanwezigen waren van mening dat de puzzel dit jaar zeker niet te moeilijk was en dat de antwoorden met enig zoekwerk, met name op het internet te vinden waren. De puzzelvraag aan het einde van de puzzel, waarbij uit 12 termen er telkens vier bijelkaar gezocht moesten worden en die dan ook nog met een woord aan elkaar verbonden waren, werd - zoals verwacht - als moeilijkste vraag bestempeld.

Na de bespreking van de puzzel was het moment aangebroken voor de prijsuitreiking. Er was een duidelijke winnaar, want alleen Riky en Toon Romonesco hadden alle antwoorden goed. Verder was het heel bijzonder dat de prijswinnaars exact dezelfde personen waren als vorig jaar, zij het dat de volgorde anders was. Een uitdaging voor het komende jaar om dit groepje uit elkaar te spelen. Daarvoor krijgt iedereen weer de kans aan het einde van 2015. Zet het maar vast in de agenda. Tussen Kerst en Nieuw puzzelen geblazen!

>

>

 

met dank aan de sponsoren:
Mooi Mierlo

Plus Hans van Aerle
De prijzen werden gewonnen door:

1e prijs : Riky en Toon Romonesco; 0 fout, 32,5 punten
             (levensmiddelen pakket van Plus Hans van Aerle)
2e prijs : Marieke van de Konijnenberg; 30,5 punten
             (cadeaubon van Multimate Bouwmarkt van Gogh)
3e prijs : Mien van de Goor; 30 punten
             (cadeaubon van Vesta Sieraden)
4e prijs : Jeffrey Verberne; 28,5 punten
             (cadeaubon van Jules Bloemenhuis)
4e prijs : Tiny en Cor van Eemeren; 28,5 punten
             (2 flessen 'Mierlose' wijn van de Bottelarij)

>

Marij Damen feliciteert de eerste prijswinnaar

Als u de puzzel nog wilt inzien kan dat via onderstaande link:

Heemkundepuzzel 2014

 

>

Na afloop was er nog een gezellig uurtje op zolder van het Heemhuis voor de liefhebbers..

 


Ontwerp: Beeldmerk 
	ViziVormViziVorm | Realisatie: Bullit beeldmerk Apart InternetApart Internet | Webmaster: Hans Verhees