Terug naar de startpagina. Oude Raadhuis met torentje en bordes uit 1806. werd als raadhuis tot 1963 en sinds 1990 gebruikt als huisvesting voor de Heemkundekring en VVV. Heilige Luciakerk, neogotische kerk uit 1859 gebouwd door H.J. van Tulder. Brits militaire begraafplaats en laatste rustplaats voor 665 Britse 
		militairen Televisietoren Mierlo is een 105 meter hoge zendmast uit 1957. Kasteelboerderij aan de Kasteelweg uit omstreeks 1700 behoorde oorspronkelijk
 bij Kasteel Mierlo. De huidige standerdmolen zou gebouwd zijn in 1640 en stond op het hei-eind. In 1858-1860 werd de molen overgeplaatst naar de dorpskern van Mierlo. Patronaatsgebouw uit 1914, het familiewapen bevindt zich boven de ingang.
        Kasteel Myerle, informatie Lettertype verkleinen    Lettertype herstellen     Lettertype vergroten    

Mierlo puzzel 2018
Aan het einde van het jaar is het gewoonte om terug te kijken. Een van de mogelijkheden is de Mierlo Puzzel, met vragen over het voorbije jaar en daarvoor. Een leuk tijdverdrijf voor de puzzelaar en ook nog eens een gezellige uitslagavond in januari. Het gaat niet alleen om alles goed te hebben, maar vooral om op een leuke manier bezig te zijn met geschiedenis en cultuur van ons Mierlo.

U krijgt geen boek, maar vindt de puzzel in de Mierlose Krant en op de website van Heemkundekring Myerle. Wij hopen dat u er al weer zin in begint te krijgen. De uitslagavond is op donderdag 17 januari van volgend jaar. Kunt u vast in de agenda zetten!

 

Hoe skôn is dè Mierle van ons (klik voor liedtekst).Vanaf half december vindt u de puzzel op deze site!


in samenwerking met

met ondersteuning van:


Ontwerp: Beeldmerk 
	ViziVormViziVorm | Realisatie: Bullit beeldmerk Apart InternetApart Internet | Webmaster: Hans Verhees