Terug naar de startpagina. Oude Raadhuis met torentje en bordes uit 1806. werd als raadhuis tot 1963 en sinds 1990 gebruikt als huisvesting voor de Heemkundekring en VVV. Heilige Luciakerk, neogotische kerk uit 1859 gebouwd door H.J. van Tulder. Brits militaire begraafplaats en laatste rustplaats voor 665 Britse 
		militairen Televisietoren Mierlo is een 105 meter hoge zendmast uit 1957. Kasteelboerderij aan de Kasteelweg uit omstreeks 1700 behoorde oorspronkelijk
 bij Kasteel Mierlo. De huidige standerdmolen zou gebouwd zijn in 1640 en stond op het hei-eind. In 1858-1860 werd de molen overgeplaatst naar de dorpskern van Mierlo. Patronaatsgebouw uit 1914, het familiewapen bevindt zich boven de ingang.
        Kasteel Myerle, informatie Lettertype verkleinen    Lettertype herstellen     Lettertype vergroten    

Heemkundepuzzel 2013


Op woensdag 23 januari konden de prijzen worden uitgereikt van de Heemkundepuzzel 2013. Op de zolder van het oude Raadhuis werden de prijswinnaars ontvangen door het bestuur en puzzelwerkgroep van de Heemkundekring. Het werd een gezellige bijeenkomst waarin de antwoorden van de puzzel nog eens met elkaar besproken werden. De winnaars vonden de puzzel 2013 een prettige puzzel om te maken en gaven aan dat de ingeslagen weg een goede was naar hun mening. Na de bespreking van de antwoorden en de loting voor de uitslag kon de voorzitter de prijzen uitreiken.

met dank aan de sponsoren:

De prijzen werden uiteindelijke (na loting) gewonnen door:

1e prijs : Tiny en Cor van Eemeren; 1 fout
             (levensmiddelen pakket van Plus Hans van Aerle)
2e prijs : Jeffrey Verberne; 1 fout
             (cadeaubon van Multimate Bouwmarkt van Gogh)
3e prijs : Mien van de Goor; 2 fouten
             (2 flessen 'Mierlose' wijn van de Bottelarij)
4e prijs : Riky en Toon Romonesco; 2 fouten
5e prijs : Marieke van de Konijnenberg; 2 fouten


De voorzitter feliciteert de eerste prijswinnaar


 

 

Ten slotte gingen de prijswinnaars ook nog samen op de foto.
Van links naar rechts: Marieke van de Konijnenberg, Cor van Eemeren, Jeffrey Verberne, Tiny van Eemeren, Riky Romonesco (Mien van de Goor ontbreekt op deze foto, aangezien ze niet bij de uitreiking aanwezig kon zijn).

 


Ontwerp: Beeldmerk 
	ViziVormViziVorm | Realisatie: Bullit beeldmerk Apart InternetApart Internet | Webmaster: Hans Verhees