Home Oude Raadhuis met torentje en bordes uit 1806, werd als raadhuis tot 1963 en sinds 1990 gebruikt als huisvesting voor de Heemkundekring en VVV. Heilige Luciakerk, neogotische kerk uit 1859 gebouwd door H.J. van Tulder. Brits militaire begraafplaats en laatste rustplaats voor 665 Britse 
		militairen Televisietoren Mierlo is een 105 meter hoge zendmast uit 1957. Kasteelboerderij aan de Kasteelweg uit omstreeks 1700 behoorde oorspronkelijk
 bij Kasteel Mierlo. De huidige standerdmolen zou gebouwd zijn in 1640 en stond op het hei-eind. In 1858-1860 werd de molen overgeplaatst naar de dorpskern van Mierlo. Patronaatsgebouw uit 1914, het familiewapen bevindt zich boven de ingang.


Lettertype verkleinen     Lettertype herstellen     Lettertype vergroten    
In september 2011 heeft de heemkundekring de eerste Mierlose Historische Quiz gehouden, waarbij werd gestreden om een 2-jarige wisseltrofee. Wij wilden toen heel graag weten hoeveel kennis er was betreffende de geschiedenis van Mierlo. En wat bleek: die kennis was er volop. De opkomst was groot. Het enthousiasme van de deelnemers en de grote belangstelling was voor het bestuur de bevestiging dat de wisseltrofee niet eenmalig mocht zijn. Daarom was op zondag 27 oktober 2013 de tweede editie van deze quiz. Een verslag daarvan treft u hier aan.

Om u een voorproefje te geven, hierbij enkele oefenvragen.

Hieronder treft u vijf vragen aan. Als u de antwoorden weet kunt u ze invullen (door op het rondje voor het antwoord te klikken) en insturen via de knop onderaan de pagina. Vergeet uw naam en e-mailadres niet. Een gedeelte van de antwoorden is op onze website te vinden, voor de rest moet u mogelijk andere bronnen raadplegen. Als u de vragen instuurt, krijgt u van ons een reactie of u het een helemaal of een beetje goed had.Een panel uit 2011


Een panel uit 2013

Naam:
(vul in: voornaam achternaam)
E-mail adres:
(vul in: e-mail adres, voorbeeld: xxx@mijnmail.nl)

vraag 1
In welk jaar werd Mierlo-Hout door Helmond geannexeerd?
1957 1968 1986 1995

 

vraag 2
Eind 2012 werd in het Geldropse St. Annaziekenhuis de duizendste baby geboren. Dat was een Mierlonaar (m/v). Op de foto hiernaast ziet u hem of haar. Wat is de naam van deze baby?
Simone Bas Gijs Veerle

1000 ste geboorte St. Annaziekenhuis 2012, klik voor vergroting

vraag 3
De Heemkundekring Myerle heeft een mooie nieuwe website gekregen. Vanaf welke datum is de website in de lucht?
1 jan 2013 21 mrt 2013 5 juli 2013 1 sept 2013

 

vraag 4
Het wapen van de gemeente Geldrop-Mierlo staat hiernaast afgebeeld. Het is samengesteld uit de wapens van de voormalige gemeente Geldrop en gemeente Mierlo. Welke zijn de twee meest kenmerkende onderdelen die afkomstig zijn uit het wapen van Mierlo?
kroon en molenijzers parels en meerbladeren
kleuren azuur en goud meerbladeren en molenijzers


vraag 5 In 2014 viert een Mierlose horeca onderneming het eeuwfeest. Wat is de naam van deze onderneming die in 1914 werd opgericht?
Den Heuvel Het Anker De Cuijt 't Spitje

Als u de antwoorden instuurt krijgt u via de mail een reactie over de juistheid van de antwoorden.
Ontwerp: Beeldmerk 
	ViziVormViziVorm | Realisatie: Bullit beeldmerk Apart InternetApart Internet