Terug naar de startpagina.
Hoe skôn is dè Mierle van ons (klik voor liedtekst).

De Canon van Mierlo is het jaarthema van HKMyerle voor 2022. In dit jaar willen we samen met iedereen die dat wil de canon gaan samenstellen. We onderzoeken welke geschiedkundig belangrijke gebeurtenissen bepalend zijn geweest voor Mierlo, Mierlo-Hout en Brandevoort, dus de gemeente Mierlo zoals die was tot 31 december 1967. Op grond van wat we verzamelen bepalen we welke items de belangrijkste zijn geweest en die gaan we uitwerken en publiceren. We doen dat op verschillende manieren, daar hoor je nog wel van.

In de Koerier van najaar 2021 is een artikel verschenen over de canon in het algemeen en die van Mierlo in het bijzonder. Wil je dat artikel nog eens nalezen dan kan dat hier.

We zijn nu in de fase van het verzamelen van de onderwerpen. Daarbij kun je helpen. Via onderstaand formulier kun je doorgeven welke gebeurtenis volgens jou belangrijk genoeg geweest is om opgenomen te worden in de canon. We verzamelen die informatie en zullen in februari een lijst gaan samenstellen. Dan begint het echte werk om teksten en foto's te verzamelen. Heb je foto's of wil je meehelpen bij het schrijven van de teksten, meld je dan ook zeker aan. Foto's die beschikbaar gesteld worden kunnen worden gebruikt voor publicaties van Heemkundekring Myerle.


Naam:
(verplicht)
(vul in: voornaam achternaam)


E-mail adres:
(verplicht)
(vul in: e-mail adres, voorbeeld: xxx@mijnmail.nl)


Eventueel jouw telefoonnummer:
(niet verplicht)


Wat moet er volgens jou in de Canon van Mierlo worden opgenomen?Geef een toelichting waarom je deze gebeurtenis belangrijk vindt:Wil je meeschrijven aan de uitwerking van de Canon van Mierlo?
Heb je een of meer foto's die je beschikbaar wilt stellen?


            
| Realisatie: Bullit beeldmerk Apart InternetApart Internet | Webmaster: Hans Verhees |