Terug naar de startpagina.
Hoe skôn is dè Mierle van ons (klik voor liedtekst).

De Canon van Mierlo is het jaarthema van HKMyerle voor 2022. In dit jaar gaan we samen met iedereen die dat wil de canon samenstellen. We hebben onderzocht en vastgesteld welke geschiedkundig belangrijke gebeurtenissen bepalend zijn geweest voor Mierlo, Mierlo-Hout en Brandevoort, dus de gemeente Mierlo zoals die was tot 31 december 1967. Dat gaan we nu uitwerken en we zoeken en afbeeldingen bij. Daarna gaan we publiceren. We doen dat op verschillende manieren, daar hoor je nog wel van.

In de Koerier van najaar 2021 is een artikel verschenen over de canon in het algemeen en die van Mierlo in het bijzonder. Wil je dat artikel nog eens nalezen dan kan dat hier.

De publicaties komen in de tweede helft van 2022. Tot die tijd moet je het doen met de informatie die in onze nieuwsbrieven verschijnt en in de serie 'Historisch Mierlo' maandelijks in de krant Thuis in Mierlo. Hieronder tref je die artikeltjes ook aan. Klik op de afbeelding om de tekst te lezen.    

januari
februari
maart
april
mei
juni
juli

Heb je nog iets over de Canon van Mierlo wat je aan ons kwijt wilt, dan kun je ons mailen via info@heemkundkringmyerle.nl of via onderstaande formulier. Wij komen er dan zeker bij je op terug.


Naam:
(verplicht)
(vul in: voornaam achternaam)


E-mail adres:
(verplicht)
(vul in: e-mail adres, voorbeeld: xxx@mijnmail.nl)


Eventueel jouw telefoonnummer:
(niet verplicht)


Wat wil je aan ons meegeven voor de Canon van Mierlo?Geef een toelichting:Wil je meeschrijven aan de uitwerking van de Canon van Mierlo?
Heb je een of meer foto's die je beschikbaar wilt stellen?


            
| Realisatie: Bullit beeldmerk Apart InternetApart Internet | Webmaster: Hans Verhees |