Genealogie-café in bibliotheek Dommeldal Mierlo

Het Genealogie-café is elke eerste en derde zaterdag van de maand van 11.00 tot 13.00 uur geopend in de bibliotheek van Mierlo.

In december is het genealogie-café gesloten.

Contactpersoon:

Werkgroep Genealogie
Giel Verest
Mail Giel via het contactformulier

De werkgroep genealogie houdt zich voornamelijk beziggehouden met het opschonen van het bestand van het Mierlose basisadministratiebestand. Aan andere werkgroepen worden op verzoek genealogische gegevens verstrekt.

De werkgroep boedt ook individuele ondersteuning bij het onderzoek naar een familie stamboom. Als u hierover met één van de werkgroepleden wilt spreken, neem dan contact op via het contactformulier.

Bidprentjes
De werkgroep heeft bidprentjes uit ons heem (met foto) gescand en in de fotocollectie van de heemkundekring opgenomen. Momenteel zijn er ca. 8600 bidprentjes in te zien. Deze prentjes worden door een digitale werkgroep in Helmond gescand en vrij ter inzage op een website gezet. U kunt deze inzien via het Nederlandse Bidprentjes Archief. Als u dat wilt bezoeken klik dan op de afbeelding hiernaast. De koppeling wordt in een nieuw tabblad geopend.

Genealogische databank Gemeente Mierlo
Na jaren van verzamelen van genealogische gegevens in diverse bronnen en het samen brengen in een gegevensbank is er een overzicht van gegevens over inwoners van de gemeente MIERLO in te zien. Het betreft meer dan 100.000 records onder andere over geboorte, huwelijk, echtscheiding, overlijden, maar ook over criminele vonnissen, kwartierstaten en memories van sucessie. Als u op de afbeelding rechts van deze tekst klikt wordt de gegevensbank in een nieuw tabblad geopend.

Genealogie café Mierlo
Vanaf zaterdag 2 april 2016 is er elke 1e en 3e zaterdag van de maand van 11.00 tot 13.00 uur een genealogie-café in de bibliotheek Dommeldal, lokatie Mierlo. Leden van de werkgroep genelogie zijn dan in de bib present om iedereen die dat wil vooruit te helpen op genealogische gebied. Of je nu bezig bent met de familiestamboom, een bekende of onbekende zoekt in de familie- of vriendenhistorie, zij zullen je proberen vooruit te helpen op alle mogelijke manieren. Er wordt gebruik gemaakt van computerprogramma's, maar ook zijn er geschreven bronnen - vanuit de bibliotheek - beschikbaar, waarin je kunt lezen hoe het probleem kan worden aangepakt. De werkgroepleden delen hun kennis en kunde ook via een groot scherm, zodat belangstellenden die niet direct op zoek zijn toch een en ander kunnen volgen.

r

Klik voor meer informatie